De Essentie van Succesvol Acquireren

de route naar jouw potentiële opdrachtgevers

Voor wie is deze cursus?

> Deze cursus is voor jou als je snel een laagdrempelig een beter beeld wilt hebben hoe jij bij jouw potentiële opdrachtgevers aan tafel komt.

> Dit is voor jou als je op zoek bent naar een leidraad om zelf commerciële kansen te creëren.

> Dit is voor jou als jij wil weten hoe jij je beste klanten kunt herkennen.

> Dit is voor jou als je met een glimlach op je gezicht, een ontspannen gevoel én een afspraak met jouw ideale opdrachtgever, weg wil lopen bij een netwerkbijeenkomst.

Wat heb je aan deze cursus?

> De cursus geeft jou de basisingrediënten om bij jouw potentiële opdrachtgevers aan tafel te komen.

> Je bent af van van je twijfels om op jouw beste klanten af te stappen en verbinding te maken.

> Je kent het acquisitieproces en weet wat je in welk moment van het acquisitieproces moet doen.

> Je hebt inzicht in welke stappen jij moeten zetten om opdrachten te verwerven waar jij blij van wordt en waarbij opdrachtgevers jouw kracht als adviseur ervaren.

Over de cursus

Les 1 - Weet waar je aan begint
De essentie van acquisitie

Veel adviseurs vinden acquisitie onaantrekkelijk, eng en zelfs een beetje fout. Ze hebben bij acquisitie de associatie van ‘een gladde verkoper’. Een extraverte, gelikte persoon die zijn of haar verkooppraatje gevraagd en ongevraagd oprakelt. In deze les laat ik je zien wat acquisitie werkelijk is. En hoe je houding ten opzichte ‘verkopen’ het verschil gaat maken. Jouw kennis en jouw persoonlijkheid vormen daarin een belangrijke factor.

Les 2 - Acquisitie is strategie
Acquisitie in stappen

Dat acquireren niet eng is weet je nu. Maar waar begin je? En waarom?
In deze les leer de stappen die jij moet zetten om bij een betaalde opdracht uit te komen. Elke stap heeft een begin- en eindpunt en een concreet doel. Door het kennen van de stappen kun je strategisch om gaan met acquisitie. Je weet wat er op welk moment van je verwacht wordt, je weet wanneer in actie te komen en wanneer het tijd is voor een adempauze. Het biedt je overzicht, houvast en een gegarandeerde weg naar het einddoel.

Les 3 - Jij en je product
Van pitch naar plezier

Een elevatorpitch, je hebt er vast wel eens van gehoord. Eerlijk gezegd gruwel ik er een beetje van. Omdat ze vaak gericht zijn op zenden en weinig op contact maken. Ze houden weinig rekening met de behoefte van de persoon tegen over je. En dat is, juist in jouw werk als adviseur, ontzettend belangrijk om wel op af te stemmen. Hoe je ervoor zorgt dat jouw pitch geen ingestudeerd riedeltje is, wél laat zien waar jouw plezier zit, én waarmee je contact maakt met de ander, leer je in deze les.

Een persoonlijke routebeschrijving

Dit is een kennismaking met acquireren. IIn 6 lessen leer ik jou wat de essentie van succesvol acquireren is. En jij gaat zelf stappen zetten. Met de kennis uit deze cursus heb jij de basis om bij je potentiële opdrachtgevers aan tafel te komen.

100% online
Eigen leertempo

De cursus is 100% online en 24/7 toegankelijk. Je ontvangt voor elke les het cursusmateriaal, bestaande uit video's met praktische lessen. Je kunt zo zelf bepalen wanneer je tijd besteed aan de cursus. Wel zo fijn voor jou als zelfstandig ondernemer.

Met verhelderende coachingsessie

In een persoonlijke coachingsessie kun je mij het hemd van het lijf vragen. Of situaties bespreken waar je tegen aan loopt. Ik geef ik je persoonlijke tips waarmee jij direct aan de slag kan en help je verder om jou succesvol stappen te laten zetten.

Les 4 - Jouw beste klanten herkennen
Je acquisitieradar

Eerlijk is eerlijk; niet iedereen zit op jouw product of dienst te wachten. Dat is niet erg. In deze les ga je wat ik noem, je acquisitieradar, instellen. Je leert wie jouw beste klanten zijn en hoe je ze herkent (en wat je kunt doen met al die andere mensen). Aan de hand van twee heldere uitgangspunten leer jij de markt waarin je werkt te doorgronden en leer je potentiele opdrachtgevers te onderscheiden van verspilde moeite.

Les 5 - Aan tafel komen
De stappen naar meer leads

Verreweg het moeilijkste deel van acquisitie voor veel adviseurs, zijn de stappen die je moet zetten om überhaupt aan tafel te komen bij een potentiële opdrachtgever. Ofwel het genereren van leads. In deze les neem ik je mee door deze stappen en krijg je praktische handvatten om meer en betere leads te genereren. Leads die, door wat jij hebt geleerd in deze cursus, echt op jou zitten te wachten.

Les 6 - Waar vind je leads
Zelf kansen creëren

Waar moet je zijn om toffe klussen te vinden? Waar zijn die potentiele opdrachtgevers? In de vorige lessen heb je geleerd wie je potentiele opdrachtgevers zijn en hoe je ze kunt benaderen. In deze les vertel ik je hoe je concreet aan de slag kunt om ze in je directe (werk)omgeving op te sporen. Vanaf nu kun je zelf de kansen creëren om bij die potentiële opdrachtgever aan tafel te komen.

Mijn lessen voor jou

Acquisitie was toen ik net begon ook voor mij spannend. Op het moment dat ik voor het eerst zelf een adviesproduct had ontwikkeld waar ik in gelóófde, was ik trots op mijn werk, maar doodsbenauwd om er mee op pad te gaan. Ik was bang dat niemand mijn overtuiging zou delen. Bang om over te komen als wanhopige stofzuigerverkoper. Bang om te falen.

Na het ontvangen van de eerste ondertekende offerte was ik in de wolken. Tijd voor champagne! Al tijdens het tweede glas maakte ik mij zorgen; kan ik dit nog wel een keer?

Ik zocht hulp bij mensen waarvan ik merkte dat zij goed waren in acquisitie. Ik probeerde, ik ging een paar keer keihard onderuit, ik leerde en ik slaagde. Al snel verwierf ik jaarlijks consequent genoeg adviesopdrachten om mijzelf en vier collega’s te voorzien van onwijs toffe opgaven voor een fijne groep opdrachtgevers. Waarom was ik hier zo bang voor, ooit?

Om andere adviseurs te helpen in hun zoektocht bij het binnenhalen van opdrachten, heb ik de lessen die ik leerde op weg naar mijn succes uitgewerkt tot een 3 trainingsprogramma’s over ‘Succesvol Acquireren’. De ‘Essentie van Succesvol Acquireren’ geeft jou de routebeschrijving op weg jouw eigen succesverhaal.

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten?

online cursus

De Esssentie van

Succesvol Acquireren

de route naar jouw potentiële opdrachtgevers
129,- exclusief BTW
  • in 6 stappen aan tafel bij jouw potentiële opdrachtgevers
  • weet aan wie je aandacht moet besteden
  • doorgrond de stappen van het acquisitieproces
  • weet hoe je jezelf kunt laten zien
  • creëer zelf commerciële kansen
  • BONUS: inlcusief persoonlijke coachingsessie