Incompany training

Succesvol Acquireren

COMFORTABELE GROEI MEER ROBUUSTHEID MEER RUST MEER OPDRACHTEN TEVREDEN OPDRACHTGEVERS MINDER GEDOE VOOR JOU

Goed zijn in acquisitie is geen gave

Iedereen die met mensen werkt, kan zelf opdrachten verwerven. Mensen verkopen namelijk iedere dag. Commercie is een vaardigheid die is aan te leren. Elke gemotiveerde adviseur kan met de juiste training en coaching succesvol worden in acquisitie.

Wat jij kan doen om jouw mensen opdrachten te laten verwerven

Begin bij het begin door je medewerkers een commerciële verantwoordelijkheid toe te vertrouwen; uit zichzelf zullen ze die niet snel opeisen. Bied een veilige leeromgeving waarin fouten maken mag. Gooi je collega's niet in het diepe, maar begeleid en train ze op de juiste vaardigheden. Zoals strategisch overzicht in het acquisitieproces en het ontwikkelen van hun commerciële radar. Focus op het aanboren van hun eigen motivatie, zodat zij zelfvertrouwen en plezier hebben in acquisitie.

ERVARINGEN

Training succesvol acquireren

WAAROM ZELF BLIJVEN DOEN?

Twijfel je of je jouw medewerkers commerciële verantwoordelijkheden kunt geven?

Realiseer je dan dat de meeste van jouw mensen alles in zich hebben om een overtuigend onderdeel te worden van jullie acquisitiekracht.

Zodat zij ook kansen herkennen, leads genereren, verkennende gesprekken voeren, offertes maken of uitbreiding van lopende opdrachten realiseren.

De last van continuïteit van je bureau die soms op jóuw schouders rust, wordt beter verdeeld. Zo houd jij rust en ruimte over voor andere zaken.

De realiteit is dat je medewerkers niet snel hun hand op zullen steken om die verantwoordelijkheid te nemen. En er hangt natuurlijk een zweempje angstzweet omheen, dat verkopen. De angst om ‘nee’ te horen, of niet eens binnen te komen. Gevolg: ze durven niet. En als ze het wel durven, steken ze -zonder dat ze het in de gaten hebben- vaak tijd en energie in de verkeerde dingen en komen niet tot zaken. Poging mislukt. Weer zelf doen?

HET KAN OOK ANDERS

Je medewerkers onderdeel maken van je acquisitiekracht is de eenvoudigste manier om aan nieuwe klanten en meer betaald werk te komen zonder dat jij harder hoeft te gaan werken.

In de training Succesvol Acquireren help ik jouw medewerkers om zelfvertrouwen en plezier te hebben in acquisitie.

Ze leren de commerciële vaardigheid en de juiste mindset te ontwikkelen die kansrijke leads, samenwerkingsgesprekken, offertes of uitbreiding van bestaande opdrachten oplevert.

Het maakt niet uit of je medewerker al commercieel actief is of niet. Deze training is voor adviseurs die met zelfvertrouwen en plezier leads of klanten willen aantrekken. Die willen groeien in hun rol.

Door zichzelf en jullie aanbod vanuit hún passie over te brengen.

WAARDERING

Training
succesvol acquireren

4.5/5

Laurens weet op een ongedwongen manier te zoeken naar hoe je eigen netwerk van meerwaarde kan zijn. Geen 'koude' acquisitie, maar op relaties gebaseerde hulpvragen leren herkennen.

.....een mooie en prettige manier om met een combinatie van video's, opdrachten en begeleiding te ervaren en leren hoe je acquisitie in de praktijk brengt.

Ik heb veel van de training geleerd en het samenwerken met Laurens als plezierig, open en eerlijk ervaren.

Ik ben Laurens Roose

Acquisitietrainer

Als eigenaar van een adviesbureau, snap ik waar ondernemend adviseren om draait. De klant helpen. Betrokken zijn. Langdurige relaties opbouwen. En dus niet koste wat kost de deal sluiten.

Ik help adviseurs ontspannen en zelfverzekerd succesvol te worden in acquisitie. Commercieel succes is namelijk niet het gevolg van een gave, maar van weten wat je doet.
Het is een set van vaardigheden en een mindset die iedere gemotiveerde adviseur in drie maanden kan opdoen. 

Vaardigheid in acquisitie heeft mij twee belangrijke vrijheden gebracht. De vrijheid om te groeien van werknemer naar ondernemer én de vrijheid om mijn eigen werk te kunnen uitkiezen.

Succesvol opdrachten kunnen verwerven betekent vrijheid, zelfstandigheid en rust, voor zowel ondernemers als professionals.

Acquisitie is

Mensenwerk

Onze trainingen zijn er op gericht om van alle acquisitie warme acquisitie te maken. Eerst door het verbinden van jouw mensen aan de klant. Daarna door het verbinden van jullie oplossing aan het probleem.

Succesvol zijn én jezelf blijven

Acquisitie draait om verbinden. Niets doen waar jij of de ander niet achter staat. Geen gladde of pusherige verkooppraat dus. Gericht op relaties opbouwen voor de lange termijn.

Voorwaarde voor groei

Meer acquisitiekracht betekent groei. Voor jouw bedrijf, voor je medewerkers, en voor jou. Het betekent ruimte voor de dingen die jou energie geven.

Over de training

Bedrijfsvisie +
Persoonlijke leerdoelen

De persoonlijke leerdoelen van je collega's en jullie bedrijfsvisie en ontwikkelbehoefte vormen belangrijke uitgangspunten voor de inhoud van de coachingsessies. Voor de start van de training houden we daarom een intake met zowel de individuele deelnemers als met (een van) de eigenaren van jullie bureau.

100% online.
Eigen leertempo

Het cursusmateriaal is online & 24/7 toegankelijk. Deelnemers kunnen zo zelf hun studietempo bepalen. De begeleiding is via Zoom. In zes modules van twee weken leren cursisten in vier á vijf uur per module alles wat zij nodig hebben om succesvol te worden in acquisitie: de strategie, vaardigheden én een zelfverzekerde mindset

Direct toepassen
Groepsbegeleiding

Challenges dagen je collega's elke week uit om de theorie direct in de praktijk te brengen. Stap voor stap groeien ze zo in hun rol. De tweewekelijkse coachingsessies via Zoom vormen het vliegwiel op het leerproces. Ervaringen worden gedeeld, vragen beantwoord en de deelnemers nog verder uitgedaagd.

Voor we met de training starten, houden we een kort intakegesprek met elke deelnemer. In dat gesprek leren we elkaar beter kennen en agenderen we de persoonlijke leerdoelen.

Je gaat in week één en twee van de training jouw eigen gunfactor ontwikkelen. Je weet al hoe jullie producten en diensten het verschil maken en je kent het speelveld waar je in werkt. In deze eerste stap werk jij die kennis en ervaring uit tot zekerheden die jou sterk maken. Door die zekerheden te matchen met jouw kwaliteiten en drijfveren.  

Eindresultaat: je neemt afscheid van je ‘ja, maar…’ over wat je te bieden hebt. Je kent jouw beste proposities, weet wat jou onderscheidt, bent daarover zelfverzekerd en kunt dat vanuit jouw bevlogenheid op een persoonlijke manier overbrengen. Geen pitch maar plezier.

Focus is essentieel. In deze stap ontdek jij wie er wél op jou zit te wachten. Je gaat superfocus aanbrengen om jouw klanten te identificeren. Want superfocus maakt jouw commerciële inzet effectief en efficiënt. Je filtert je doelgroep op basis van je beste proposities en je leert dé drie vragen waarmee jij in een gesprek direct kansen kunt onderscheiden van vermijdbare teleurstellingen. 

Eindresultaat: na week drie en vier zorg jij er zelf voor dat je welkom bent. Je kunt gerichte keuzes maken aan wie je energie besteedt, filtert teleurstelling uit voor je er aan begonnen bent en werkt vanuit de overtuiging dat die ander wél op jou zit te wachten. 

Het juiste moment of de juiste vorm vinden om connectie te maken is soms lastig. Bijna iedereen heeft wel enige vorm van plankenkoorts of twijfels om connectie te maken. Succesvolle adviseurs hebben geleerd dat te overwinnen. In week vijf en zes leer je uitnodigingen herkennen waarmee je aansluiting kunt maken en hoe je iemand kunt benaderen zonder dat het bedreigend of dwingerig voelt. Je leert de zekerheden die je in de vorige stappen hebt verworven in te zetten om drempels te overwinnen. Je bent niks aan het verkopen, je ben contact met een ander mens aan het maken. Je leert valkuilen te vermijden en weet wanneer je de aansluiting om kunt zetten in een lead. 

Eindresultaat: je bent ontspannen en zelfverzekerd. Je hebt een betere commerciële radar. Je weet wanneer het prima is om aansluiting te maken. Die aansluiting leidt op vanzelfsprekende wijze tot een commercieel vervolg, alleen of met een collega er bij. 

Aan tafel. Jij komt iets brengen waar je goed in bent en wat de ander wellicht nodig heeft om zich beter te kunnen voelen. Er kom alleen iets tot stand als jouw antwoord past op de vraag van de ander. Dat kun je niet verkopen, maar je kunt door je zintuigen te gebruiken een kansrijke samenwerking wel veel beter herkennen. Daarna is het geen kwestie meer óf jullie gaan samenwerken, maar hóe. In deze module leer je bewezen succesvolle technieken toe te passen om te herkennen hoe jullie als mensen en als organisatie met elkaar gaan samenwerken. Je weet wat mee te brengen aan tafel om je kansen op een samenwerking te vergroten. Je weet wanneer door te pakken en leert valkuilen te herkennen voordat je er in trapt.

Eindresultaat: je weet na week zeven en acht hoe je zorgeloos en in control kunt zijn in commerciële gesprekken. Je gebruikt je zintuigen optimaal en weet welke vragen te stellen en wanneer te luisteren. Als er wat in zit, dan weet jij hoe het er uit te halen en zo de samenwerking te starten. Je gaat (meer) offertes maken.

Een offerte is veel meer dan een administratieve formaliteit of het invullen van een format. In week negen en tien leer je hoe jij in een goede offerte de randvoorwaarden kweekt voor succesvolle samenwerkingen en tevreden klanten. Hoe ga je om met onzekerheden in een traject? Wat check je wel en niet bij je opdrachtgever? En binnen je eigen organisatie? En hoe krijg je nou die handtekening?  Je leert verschillende offertestrategieën die je kunt inzetten afhankelijk van de context waarin je gaat werken. Leer hoe je in de offerte kansen creëert om je klanten nog verder te ontzorgen terwijl je bedrijf meer omzet realiseert. 

Eindresultaat: je weet waar je op moet letten om een nog betere offerte op te stellen. Je weet hoe je strategisch kunt sturen in de stappen voorafgaand op de offerte. Je krijgt de handtekening die je nodig hebt. 

Week elf en twaalf draaien om concreet resultaat. Je maakt een propositie die jij in veel gevallen zó in kunt zetten, dat je aan betaalde acquisitie kunt doen. 

Eindresultaat: met deze door jou zelf ontwikkelde propositie heb jij altijd iets in je zak waar jij in gelooft en wat jouw klant laat proeven van de kwaliteit die je te bieden hebt. Verdien jij de kosten van deze cursus al direct terug met een nieuwe opdracht?

incompany TRAINING
SUCCESVOL ACQUIREREN

binnen 3 maanden zijn jouw medewerkers ook succesvol in acquisitie
1.495 (Prijs per deelnemer excl. BTW)
  • Vergroot de acquisitiekracht van je bedrijf
  • Medewerkers halen ontspannen en zelfverzekerd opdrachten binnen
  • Deelnemers leren acquireren vanuit hun eigen motivatie
  • Praktijkgericht: kennis wordt direct in het veld toegepast
  • Training en coaching door ervaren adviseur en eigenaar adviesbureau

Onderdeel van LRAU B.V.

KvK: 65615581

NL856187240B01

Deelname Incompany Training
Succesvol Acquireren

Vul hier je gegevens in, dan neem ik contact met je op.